2011. november 11., péntek

Boldogan éltek, míg meg nem haltak... és azután?

Singer Magdolna: Boldogan éltek, míg meg nem haltak... és azután? Alcím: Segítség a gyászban - foglalkoztatókönyv gyerekeknek és szülőknek
Illusztrátor: Rutkai Bori
Oldalszám: 48
Kötés: keménytáblás
Móra Kiadó, Budapest, 2011. 
2490 Ft

Mottó: Elengedni valakit vagy békében lehet, vagy sehogy.”
(Pál Ferenc, Csíkszereda, Nyitott Akadémia, 2011. nov. 10.)

Minden mese, minden történet véget ér. Minden élet lezárul fizikai szinten. A test halála viszont kérdések sorozatát indítja útra a gyermekben és a felnőttben egyaránt. Olyanokét, amelyeket kényes lehet megválaszolni magunknak is. A vívódások általában bent folytatódnak: fájdalom, félelem, gyász kíséretében.  A felnőtt megfeszített, tudatos lelki-szellemi munkával, a gyermek pedig szimbolikus nyelven tud némi megnyugtató választ adni önmagának. Ezen az úton nyújt nagy segítséget Singer Magdolna keménytáblás foglalkoztatókönyve. 
Az utóbbi években egyre több szak- és gyermekirodalmi könyv témája a halál, a gyermeki gyász, a veszteségélmény feldolgozása. Kialakult róla valamiféle beszédmód, mégis újszerű e könyv gyakorlatias, foglalkoztató, tényleges (gyász)munkára invitáló jellege miatt. A könyv megjelenési ideje (2011. Mindenszentek) nem véletlen: a tényleges gyászfeldolgozást célozta meg a Móra Kiadó. Jó eséllyel!
A teljes ajánlót a Könyvmutatványosok oldalán olvashatod!

Belelapozható itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése